Δραματική έκκληση για βοήθεια οικογένειας.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, «Ο Χριστός είη εν μέσω ημών».

Η διαδικτυακή μας ομάδα ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ συνεχίζει και φέτος την ιεραποστολική της δράση προκειμένου να ανακουφίσουμε όσο μπορούμε  τον πόνο των ανθρώπων.

Γι΄αυτό αναστέλλουμε για λίγο χρονικό διάστημα τις δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο, προκειμένου να δημοσιεύσουμε ένα  άρθρο σχετικό με  το δράμα που ζει  μια φτωχή  οικογένεια  από ένα  χωριό της περιοχής του Ανατολικού Ζαγορίου, που εδώ και αρκετό καιρό ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά. Βασικός  σκοπός μας είναι  να  ενημερώσουμε  και να ευαισθητοποιήσουμε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να λύσουμε από τα  πολλά  και μεγάλα προβλήματα, το πρόβλημα της στέγασης της οικογένειας αυτής.

Η οικογένεια αυτή μένει προσωρινά (από το 2017)  σε χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου.

Το θέμα της συγκεκριμένης οικογένειας  το ανακαλύψαμε τυχαία κατά τον περασμένο Νοέμβριο. Επισκεφτήκαμε δύο φορές την συγκεκριμένη οικογένεια στο χωριό και πραγματικά σηκώσαμε τα χέρια ψηλά μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων που διαπιστώσαμε.

Το θέμα σε γενικές γραμμές  έχει ως εξής:

Η μοναχική οικογένεια αποτελείται από την κυρία Σ., 69 ετών, χήρα από τον περασμένο Σεπτέμβριο 2022  και την κόρη της Δ. άνεργη 37 ετών. Από το χωριό  καταγόταν  ο Κ. Μ   σύζυγος   της Σ. και  πατέρας της Δ.  

Ο μακαριστός Κ.Μ. ήταν  συνταξιούχος του ΙΚΑ και τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, μέχρι τη σύνταξη, τα έζησε στην περιοχή της Κορίνθου, όπου εργαζόταν ως οικοδόμος. Με πολλή δυσκολία κατόρθωσε η οικογένεια να αγοράσει ένα μικρό οικόπεδο σε οικισμό ενός μικρού χωριού στην Κόρινθο, όπου  έκτισαν ένα μικρό σπίτι περίπου 65 τετραγωνικών μέτρων. Όμως  μετά τη συνταξιοδότηση του Κ.Μ. (μακαριστού πλέον ), επιδεινώθηκε το πρόβλημα  υγείας που είχε με την καρδιά του και συγχρόνως του παρουσιάστηκε και καρκίνος. Προκειμένου να νοσηλεύεται  σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων αναγκάστηκε η οικογένεια, εδώ και επτά χρόνια, να μετακομίσει σε ένα φτωχόσπιτο στο χωριό καταγωγής του στο Ανατολικό Ζαγόρι, όπου είναι το  πατρικό σπίτι του Κ.Μ. Τα προβλήματα υγείας του μακαριστού Κ.Μ  με τις διαρκείς νοσηλείες και η οικονομική στενότητα της οικογένειας δεν επέτρεπαν σε κανένα μέλος της να επισκέπτεται το σπίτι τους στην Κόρινθο. Έτσι το μικρό σπίτι, επειδή ήταν κοντά σε οικισμό τσιγγάνων, στοχοποιήθηκε απ΄αυτούς και το έκαναν κυριολεκτικά « φύλλο και φτερό». Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του χωριού  ο οποίος  μας επαλήθευσε αυτά που μας είπε η οικογένεια. Ότι δηλαδή οι τσιγγάνοι αφαίρεσαν πόρτες, παράθυρα, πλακάκια ακόμα και τη στέγη και δημιούργησαν προβλήματα στην ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού. Επίσης μπορέσαμε και έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από αυτό το κατεστραμμένο σπίτι.

Εν τω μεταξύ μετά τον θάνατο του Κ. Μ. γνωστοποιήθηκε  στην σύζυγό του Σ. και την κόρη τους Δ., ότι το πατρικό σπίτι που μένουν δεν ανήκει πλέον σε αυτές  και θα πρέπει οι δύο γυναίκες το συντομότερο να φύγουν.

Τα οικονομικά όμως της οικογένειας είναι άθλια. Η σύνταξη χηρείας της Σ. (περίπου 300 ευρώ) θα αργήσει να βγει και υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης των δύο αυτών γυναικών. Οι στενοί  συγγενείς τους στην πλειονότητα   αδιαφορούν πλήρως για την κατάσταση αυτή, οπότε αναλάβαμε εμείς τα έξοδα διαβίωσης των γυναικών και αντιμετώπισης των άμεσων  προβλημάτων υγείας της Σ..

Απ΄ ό,τι μας είπαν οι γυναίκες αυτές, επιθυμούν να επιστρέψουν στο μοναδικό πλέον περιουσιακό τους στοιχείο, που είναι το ευρισκόμενο σε άθλια κατάσταση σπίτι τους στο χωριό της Κορίνθου, όπου εκεί η Δ. μπορεί να βρει και δουλειά, όπως παλιότερα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει το σπίτι εκεί να γίνει κατοικήσιμο. Εξ άλλου η σύνταξη των 300 ευρώ (όταν θα βγει)  δεν τους δίνει την δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτι, ούτε να ασχοληθούν με την επισκευή του κατεστραμμένου  σπιτιού τους.

Επισκεφτήκαμε και εκθέσαμε το θέμα σε τοπικούς, οικονομικούς και  πολιτικούς παράγοντες, αλλά δεν βλέπουμε κανένα ενδιαφέρον μέχρι τώρα για το θέμα αυτό. Έτσι αναγκαστήκαμε να στραφούμε στην διαδικτυακή έκκληση.

Επιθυμία μας είναι να βρεθεί κατασκευαστική εταιρεία (κατά προτίμηση  από την περιοχή της Κορίνθου) που θα αναλάβει το κόστος επισκευής του σπιτιού στην Κόρινθο το οποίο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε   χρειάζεται σε πρώτη φάση:

-Τουλάχιστον δύο σιδερένιες  εξώπορτες

-Κουφώματα και παράθυρα

-Βασικά είδη υγιεινής

-Ντουλάπια και νεροχύτης κουζίνας.

–Επισκευή της στέγης.

Αν υπάρχουν και ιδιώτες που προθυμοποιούνται φιλανθρώπως  να βοηθήσουν για την αγορά των παραπάνω υλικών επισκευής να έρθουν  σε επαφή μαζί μας.

To e-mail επικοινωνίας  της διαδικτυακής ομάδος ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ είναι.: dosambr@gmail.com

και ο σύνδεσμος ηλεκτρονικού εράνου είναι ο παρακάτω. https://gogetfunding.com/%ce%ad%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%bf%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b3%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%b5/

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η έκκληση αυτή να φτάσει σε «ευήκοα ώτα» προκειμένου να αναδειχθούν Συγκυρηναίοι, που θα βοηθήσουν ποικιλοτρόπως. Πιστεύουμε ότι η Πρόνοια του Θεού, παρόλο που δοκιμαζόμαστε από αυτήν την πρωτοφανή οικονομική κρίση, θα αναδείξει τέτοιους  δωρητές, αν και στους δύσκολους καιρούς  που ζούμε  πολλοί κλείνονται στον εαυτό τους και κατά τον λόγο του Θεού «ψυγήσεται η αγάπη των πολλών»(Ματθ.24)

Για την διαδικτυακή ομάδα ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου.

One thought on “Δραματική έκκληση για βοήθεια οικογένειας.

  1. Παράθεμα: Πως θα βοηθήσουμε την  επισκευή του σπιτιού εμπερίστατης  οικογένειας. | ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s