ΑΓΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ (βιβλιοπαρουσίαση)

Από τις Εκδόσεις ΜΥΡΤΟΣ κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου με τίτλο
ΑΓΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ.

 Πρόκειται για μία εκλαϊκευμένη παρουσίαση  της προστατευτικής και θεραπευτικής ιδιότητας της Χάριτος του Δωρεοδότη Τριαδικού Θεού, που εκδηλώνεται μέσω της Θεοτόκου και των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στις σελίδες του βιβλίου, μέσα από σύντομες συναξαριακές διηγήσεις, παρουσιάζεται και η σχέση Ορθοδοξίας και Ιατρικής.

Στον πρόλογο του βιβλίου μεταξύ των άλλων ο συγγραφέας γράφει.

«Χριστιανισμός και ιατρική έχουν μια μακραίωνη σχέση από τους χρόνους της Καινής Διαθήκης έως και τη σύγχρονη εποχή. Μεγάλος αριθμός Πατέρων της Εκκλησίας και Αγίων  ασχολήθηκαν ποικιλοτρόπως με την ιατρική. Οι θεραπευτικές επεμβάσεις των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο πέρασμα των αιώνων κατέδειξε τις δυνατότητες που έδωσε ο Χριστός στον άνθρωπο να υπερβεί τον πόνο και τον θάνατο μέσα από την πίστη, την αγάπη και την μετάνοια. Στους αιώνες του Νέου Ελληνισμού, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) έως και το πρόσφατο παρελθόν, ο λαός κατέφευγε στη βοήθεια των αγίων για την αντιμετώπιση ασθενειών. Φοβερές λοιμικές ασθένειες, τις οποίες δεν μπόρεσε η επιστήμη να θεραπεύσει, θεραπεύθηκαν, όταν οι ορθόδοξοι χριστιανοί, με ΠΙΣΤΗ προσήλθαν στους Ιερούς ναούς, προσευχήθηκαν με δάκρυα μετανοίας, λιτάνευσαν ιερά λείψανα  και ιερές εικόνες και έζησαν συνειδητή μυστηριακή ζωή. Αυτή την ξεχασμένη ιστορική πραγματικότητα, μας υπενθυμίζει συνεχώς, αιώνες τώρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία με τη βοήθεια διηγήσεων που διέσωσε η Ορθόδοξη παράδοση και τα Συναξάρια των Αγίων.

Δυστυχώς, περιφρονήσαμε μέσα στους ιερούς μας ναούς, την παντοδυναμία του Τριαδικού μας Θεού, και στη θέση της πανσθενουργού ακτίστου Θείας Χάριτος δεχθήκαμε ως αποκλειστικούς προστάτες τα ανθρώπινα μέτρα. Η επιστήμη έγινε  είδωλο και Θεοποιήθηκε. 

Σ’ αυτή την οικουμενιστική προσαρμοστικότητα και μεταβλητότητα του εκκλησιαστικού πληρώματος, η απειλή του κορωνοϊού  δεν αντιμετωπίζεται με τη «μάσκα», παρά μόνο με την ειλικρινή ΜΕΤΑΝΟΙΑ! Αυτή είναι η πίστη των Αποστόλων, αυτή είναι η πίστη των Πατέρων, αυτή είναι η πίστη των Ορθοδόξων, αυτή η πίστη την οικουμένη εστήριξε…

———————————————————————————-

Τα κεφάλαια του βιβλίου με τα περιεχόμενά τους είναι τα παρακάτω

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Η Θεοτόκος ως ιατρός.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Θαύματα της Παναγίας σε επιδημίες. Περιλαμβάνει τα εξής θαύματα

1. Το θαύμα της Παρηγορήτισσας της Άρτας στην επιδημία πανώλης το 1816

2. Το Θαύμα  της Παναγίας της Τήνου κατά την ανεύρεση της εικόνας της το 1823

3. Τα θαύματα της Παναγίας της Προυσσιώτισσας κατά την επιδημία γρίπης το 1918.

4. Θαύματα της Αγίας Ζώνης το 1818 στην Ρουμανία -1864 και 1910 στην Πόλη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ:  Θαύματα Αγίων σε επιδημίες. Αναγράφονται θαύματα του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Σπυρίδωνος, του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά,  του Οσίου Θεοδώρου και της Αγίας Κορώνας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και αλλού.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Παρουσιάζονται οι Άγιοι ιατροί και θεραπευτές σε διάφορες ασθένειες με τα απολυτίκιά τους. Οι ασθένειες που αναφέρονται είναι: Ανίατες ασθένειες, Αλκοολισμός, Αρθριτικά, ρευματισμοί, Γυναικολογικά προβλήματα, δερματικές παθήσεις, προβλήματα γονιμότητας, δηλητηριάσεις, επιληψία, Καρδιολογικά, Καρκίνος, Οφθαλμολογικά, παιδικές ασθένειες, ψυχοπαθολογικά, ωτορινολαρυγγολογικά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Περιέχει σύντομα συναξάρια των Αγίων ιατρών και θεραπευτών.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Αγίας Λαύρας 24
153 44 Γέρακας
Τ 210 8028828
F 210 8028889
E info@myrtosbooks.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s