ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

«Αν δεν μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα για τους άλλους, κάνε πολλά μικρά με σπουδαία Αγάπη».

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών.

Εδώ και έντεκα (11) μήνες περίπου παρακολουθούμε άναυδοι το δράμα συνανθρώπων  μας, Ελλήνων ευηπολήπτων πολιτών, οι οποίοι αποκλείονται επ’ αόριστο  από την εργασία  τους, στον ζωτικό χώρο της υγείας της Πατρίδας μας. Επιστήμονες ιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες εργαζομένων, πετάχθηκαν άσπλαχνα  στους δρόμους της πείνας, της ανασφάλειας, της ανυποληψίας, της μειοτικής χλευαστικής και ονειδιστικής συμπεριφοράς εξ’ αιτίας του ότι δεν εμβολιάσθηκαν για τον COVID-19, για λόγους  συνειδήσεως.

Στις 3 Αυγούστου 2022 η διαδικτυακή μας ομάδα-ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ  με ανακοίνωσή της έκανε έκκληση για οικονομική βοήθεια οικογενειών υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Στην εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης και ένδειας που διέρχεται η Ελλάδα, με τους εξαντλητικούς φόρους και την υπολειτουργία όλων των κρατικών και κοινωνικών δομών, μας συγκινούν οι ευγενείς δωρητές, που προσφέρουν το υστέρημά τους με σκοπό να διατεθεί στην κάλυψη αναγκών εμπερίστατων αδελφών μας.

Μεταφέρουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους δωρητές τις θερμές ευχαριστίες  όλων των οικογενειών των υγιειονομικών σε αναστολή  αλλά και της διαδικτυακής μας ομάδας  για την αγάπη που έδειξαν έμπρακτα προς τους εμπερίστατους αδελφούς μας , παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που ταλανίζουν σχεδόν ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Πραγματικά μας εξέπληξε το γεγονός της πρόθυμης συμμετοχής στην δραστηριότητα αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα το ποσό που μοιράστηκε με την εξής σειρά:

Α.  Σε Οικογένειες των οποίων τα εργαζόμενα μέλη βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για 11 μήνες.

Β. Σε οικογένειες των οποίων μέλη νόσησαν, εργάστηκαν για λίγους μήνες και στην συνέχεια ξαναμπήκαν σε αναστολή.

Βέβαια τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών συνεχίζονται. Υπάρχουν οικογένειες που όχι απλά στερούνται τα απαραίτητα αλλά κινδυνεύουν να χάσουν και τα σπίτια που αγόρασαν και μένουν επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τις τραπεζικές δόσεις δανείων.

Γι΄αυτό η δραστηριότητα συνεχίζεται και ο τραπεζικός λογαριασμός παραμένει ανοικτός για κάθε ενδιαφερόμενο :

   Eurobank / 0026-0469-64-0100058162. (IBAN, GR 6102604690000640100058162) ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ:ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.

Παρακαλούμε επίσης τους δωρητές  να μας στείλουν στο e-mail επικοινωνίας dosambr@gmail.com,   τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων για να τα μνημονεύουμε στις Θείες Λειτουργίες και στις Παρακλήσεις.

Κάνουμε έκκληση σε εύσπλαχνους και καλούς Σαμαρείτες να έρθουν αρωγοί στους  χειμαζομένους αλλά σθεναρά αγωνιζομένους υγειονομικούς σε αναστολή.

Να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν με κάθε τρόπο : Με προσευχή, με λόγο, με διαμαρτυρίες, με κάθε νόμιμο μέσο, απέναντι στους ανάλγητους τυραννίσκους που νοσφίζονται την εξουσία και περνούν χειροπέδες σε τίμιους και ακατηγόρητους ανθρώπους για να τους κάμψουν, απαξιώνοντάς τους με απάνθρωπες  συμπεριφορές, ωσάν να πρόκειται για φυλακισμένους σκλάβους του μεσαίωνα, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγήν…. Ο αγώνας των υγειονομικών δεν διεξάγεται για ιδιοτελή συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά για την ανιδιοτελή μαρτυρία της αληθείας ότι ο άνθρωπος έχει, δώρο από τον Τρισυπόστατο Θεό,  το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της ελευθερίας της συνειδήσεως, για κάθε ιατρική πράξη,  διαφυλάσσοντας μ’ αυτό την ψυχική και σωματική υγεία του.

Οι διωκόμενοι υγειονομικοί σε αναστολή είναι μέλη του Σώματος της Εκκλησίας του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού άρα και αλλήλων μέλη.

Στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων διαβάζουμε τα εξής:

32 του δε πληθους των πιστευσαντων ην η καρδια και η ψυχη μια και ουδεις τι των υπαρχοντων αυτω ελεγεν ιδιον ειναι αλλ ην αυτοις απαντα κοινα 33 και μεγαλη δυναμει απεδιδουν το μαρτυριον οι αποστολοι της αναστασεως του κυριου ιησου χαρις τε μεγαλη ην επι παντας αυτους 34 ουδε γαρ ενδεης τις υπηρχεν εν αυτοις οσοι γαρ κτητορες χωριων η οικιων υπηρχον πωλουντες εφερον τας τιμας των πιπρασκομενων 35 και ετιθουν παρα τους ποδας των αποστολων διεδιδοτο δε εκαστω καθοτι αν τις χρειαν ειχεν (ΚΕΦ.4)
————————————————————————— 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ 32-Ολο δε εκείνο το πλήθος των πιστών είχε μια καρδιά και μια ψυχή, ώστε να αποτελούν μίαν αρμονική και πνευματική  κοινωνίαν· και κανείς δεν έλεγε  ότι και το ελάχιστον από τα υπάρχοντα του είναι ιδικόν του, αλλά ήσαν τα πάντα εις αυτούς κοινά και διετίθεντο για την εξυπηρέτηση  όλων. 33-  Και με μεγάλη  δύναμη  και ως καθήκον ιερό και μέγα προσέφεραν οι Απόστολοι την μαρτυρίαν των δια την ανάσταση  του Κυρίου Ιησού. Μεγάλη δε χάρις Θεού ήτο εις όλους τους πιστούς. 34- Απόδειξη  δε τούτου ήτο ότι δεν υπήρχε μεταξύ αυτών, κανένας που να στερήται, διότι όσοι ήσαν ιδιοκτήται χωραφιών η σπιτιών τα πωλούσαν 35-και έφερναν το αντίτιμον των πωλουμένων και το έθεταν με ευλάβειαν πολλή κατά γης, κοντά εις τα πόδια των Αποστόλων.

Προτρέπουμε  όλους μας  να κάνουμε  πράξεις αγάπης εν Χριστώ, κατά την προαίρεση και δυνατότητα εκάστου.

Η Χάρις δε και το έλεος του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και αι θεοπειθείς ευχές και πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας ας είναι μεθ’ ημών.

Για την διαδικτυακή ομάδα-Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ

πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ MEXΡI TO TEΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ https://theomitoriko.wordpress.com

—————————————-
e-BΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.  https://fdimitrios.wordpress.com

——————————————————————————
e- ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ https://fdimathan.wordpress.com  

π.Δ.Α

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s