One thought on “H Θεία Μετάληψη στην Ορθόδοξη παράδοση και στην εποχή του covid-19

 1. Πολύ φοβούμαι, διαβάζονταςόλα τα παραπάνω και τα προηγούμενα, πως

  «Ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος. Κι οι Μήδοι επιτέλους, θα διαβούνε»!

  Δυστυχώς, οι επιφέροντες νεωτερισμούς, μέσω ιοφοβίας, στηρίζονται και με τα δυό τους χέρια σε δεκανίκια, προφανώς για να …..στηρίξουν τους πάσχοντες, μη δυνάμενους βαδίσαι, πόδες τους ενώ, ταυτόχρονα, επιθυμούν να χειρονομούν ελευθέρως με τα χέρια τους.Μάλλον θα….πέσουν χαμαί! Αλλά, φαίνεται να επξμένουν, μολονότι γνωρίζουν πως : «Errare humanum est, perseverare autem diabolicum.»

  Δεκανίκια…..σοφιστείες, δικολαβισμοί ανεπίτρεπτοι. Και στο βάθος, ολοταχώς προς τη δημιουργία χάους και σαφούς απαξίωσης της ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ, ΣΤΗΝ ΠΡΆΞΗ !
  Η ΣΤΌΧΕΥΣΗ: ΑΦΟΥ ΈΧΕΙ ΣΠΑΡΕΊ Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ 🤔🤔🤔(αν όχι βεβαιότητα μεταδόσεως, εφόσον διατείνονται πως ο ιός μεταδίδεται μέσω του….σιέλου ), ΓΙΑ ΤΟ ΕΆΝ ΕΙΝΑΙ «ΑΣΦΑΛΗΣ», Ο ΝΥΝ ΤΡΌΠΟΣ ΜΕΤΑΔΌΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ, (δηλαδή,αφού σαφώς δήθεν κατά τα λεγόμενά τους, τον αποδεικνύουν πλαγίως και….σοφιστικώς, ΕΠΙΣΦΑΛΉ ΩΣ ΤΡΌΠΟ), ΈΧΟΥΝ ΥΠΟΒΙΒΆΣΕΙ ΤΗΝ ΌΛΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΊΑ, ΣΕ ΕΠΊΠΕΔΟ…..κοινής μαγειρικής, κουζίνας, καφενείου, ρεστωράν!
  Τι ισχύει σε…..μαζική εστίαση, σε κοινόχρηστους χώρους; Αυτό θα ισχύει και ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΈΝΟ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΙΔΊΩΝ ΑΛΛΆ ΚΥΡΊΩΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ……ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΛΗΣΊΟΝ.
  ΞΑΦΝΙΚΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΈΠΛΑΣΕ! ΤΙ ΒΛΑΣΦΗΜΊΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΆΤΗ !!!! ΤΙ ΕΓΩΠΆΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΊΑ!
  Η επίμονη επίσης απαξίωση όλων των επιστημονικών εργασιών που αποδεικνύουν τη ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ, είναι ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΈΑ, ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ, ΑΝ ΌΧΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΉΣ, ΩΣ ….ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΉ ΣΤΆΣΗ.
  ΚΥΡΙΟΙ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΘΑΝΑΤΩ ΘΆΝΑΤΟΝ ΠΑΤΉΣΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΤΟΣ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΎ ΠΟΤΗΡΊΟΥ, ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΙ ΆΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΥΡΙΣΚΌΜΕΝΑ ΣΕ ΕΠΑΦΉ ΜΕ ΤΟΝ ΊΔΙΟ. ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΒΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ…..ΣΆΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΆΘΕ ΠΙΣΤΌ ΠΟΥ ΜΕ ΠΊΣΤΗ ΤΟΝ ΛΑΜΒΆΝΕΙ.
  ΤΟ ΊΔΙΟ ΙΣΧΎΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΊΩΝ ΜΑΣ, ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΕΔΩ, Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΈΚΑΝΕ ΚΑΛΑ,ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΡΙΝ 2000 ΧΡΟΝΙΑ!
  Διότι, ισχύει και παραϊσχύει αυτό που λέει ο Ιερεύς τη στιγμή που μεταδίδει στον πιστό τη Θεία Κοινωνία : «​Μεταδίδοται σοι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον​».
  ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΌΛΩΝ ΜΑΣ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s