Εθνικές παρελάσεις: πολυπολιτισμικά καλλιστεία… (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!)

Η e- βιβλιοθήκη

Του Θύμιου Παπανικολάου

Περιοδικό «Ρεσάλτο«
Παλιότερα σε κάθε εθνική επέτειο, τα μεγάλα λαρύγγια του καθεστώτος και οι ύαινες του κοσμοπολιτισμού, κάθε απόχρωσης, ούρλιαζαν εναντίον των εθνικών παρελάσεων, της σημαίας κλπ. 
Μια καταιγιστική πλύση εγκεφάλου προλείαινε ιδεολογικά και πολιτικά το έδαφος για τους απώτερους στρατηγικούς στόχους της ΥΠΕΡ-εθνικής ελίτ: Την ολική ισοπέδωση και κατάργηση θεσμών, εθίμων, συμβόλων που… αποτελούν συνεκτικούς ιστούς ιστορικότητας και σηματοδοτούν συλλογικά βιώματα κοινωνικής συνείδησης, αγωνιστικής μνήμης και εθνικής ταυτότητας.

Η ελληνική σημαία ήταν ένα από αυτά τα ιστορικά σύμβολα υπό διωγμό. Η απαξίωσή της περνούσε και μέσα από τη βαθμοθηρική χρησιμοποίησή της στις εθνικές επετείους, όπως και μέσα από την επιλογή αλλοδαπών σημαιοφόρων…Σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο διωγμός των ιστορικών και εθνικών μας συμβόλων προωθείται με πιο πλάγιο, πονηρό και αποτελεσματικό τρόπο: Με τον ολοκληρωτικό ευτελισμό της ιστορικής μνήμης, των εθνικών συμβόλων και εθίμων.

Η «αριστεροί» της παγκοσμιοποίησης είναι πιο ευρηματικοί και αποτελεσματικοί από τους λοιπούς παραδοσιακούς κυβερνητικούς δωσίλογους…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 191 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s