Η εορτή του Αγίου Νικολάου Velikoretsky την 6η Ιουνίου 2017

Η e- βιβλιοθήκη

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος έλαβε μέρος στη εορτή του Αγίου Νικολάου Velikoretsky την Τρίτη 6η Ιουνίου 2017.

Στην πατριαρχική   και  πολυαρχιερατική  θεία  λειτουργία έψαλλαν οι χορωδίες του καθεδρικού ναού της Κοιμήσεως  και του καθεδρικού ναού Kirov,ενώ για την διευκόλυνση των πιστών στις όχθες του ποταμού Βελίκα είχαν εγκατασταθεί μεγάλες οθόνες. Οι πιστοί που συμμετείχαν στον εορτασμό υπολογίζονται σε 75000 περίπου. Παράλληλα η θεία λειτουργία μεταφραζόταν στην νοηματική γλώσσα για την διευκόλυνση του πλήθους των κωφών, που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Vyatka και Slobodskoy Mark καλωσόρισε τον Πατριάρχη Κύριλλο και του πρόσφερε σαν αναμνηστικό δώρο εικόνα του Αγίου Νικολάου Ο Πατριάρχης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και μίλησε στο πλήθος και αφού έδωσε πατρικές συμβουλές στους πιστούς τους παρουσίασε μια εικόνα του Αγίου Iωσήφ Volotskogo, ο οποίος έγινε γνωστός ως υπερασπιστής της…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 184 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s