Έκκληση για συγκέντρωση εκκλησιαστικών και άλλων ειδών.

unnamed

Aγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί

Η «Πορεια αγαπης», είναι Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος και εδρεύει στην πόλη της Λάρισας (Κωλέττη 5, ΤΚ 41222 και Τηλέφωνα: 2410 610319 και 6944277131).

Μεταξύ των σκοπών, των διαλαμβανομένων στο καταστατικό του που εγκρίθηκε με την υπ`αριθ`405/2009απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας ,είναι  και «….η συλλογή υλικών αγαθών, εκκλησιαστικών ειδών και ιατροφρμακευτικού υλικού για αποστολή σε Ορθόδοξες Εκκλησίες και Ιεραποστολές εγνωσμένων και αδιάβλητων προσόντων» (άρθρο 3 παρ.2).

Με απόφαση του Δ.Σ. της «Πορειας Αγαπης» αποφασίσθηκε η συλλογή διαφόρων ειδών, όπως:

Εκκλησιαστικά είδη [Εικόνες διαφόρων μεγεθών (για ιερούς ναούς και οικίες),επιτραπέζια κηροπήγια και κηροπήγια για  ι.ναούς, λιβανιστήρια (θυμιατά κλπ),κανδήλια κρεμαστά (μαζί με το στίριγμά τους) και κανδήλια επιτραπέζια (με βάση),μικρά εικονοστάσια (έστω και αυτοσχέδιες κατασκευές),μάκτρα για την θεία κοινωνία, νάμα (πολύ χρήσιμο για τους ιερείς της Αφρικής) καλύμματα  προθέσεως και διακονικού, ιερά άμφια ιερέων (καινούργια ή  σε καλή κατάσταση, καθαρά και σιδερωμένα).

ΕΙΔΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ [Τρυπάνια για ξύλο και μπετόν (φορτιζόμενα), εργαλεία και εργαλειοθήκες, αυτοκόλλητες ταινίες (χάρτινες, πλαστικές, διπλής όψεως, διαφανείς κλπ) κατάλληλες για συσκευασίες διαφόρων ειδών προς αποστολήν σε ενορίες κλπ, φακούς φορτιζόμενους στο ρεύμα ή με μπαταρίες, διαφόρων μεγεθών, πορτατίφ για δωμάτια και γραφεία, κρεμάστρες ρούχων τοίχου ή για ντουλάπες (διαφόρων μεγεθών, πλαστικών, ξύλινων ή μεταλλικών), σπαστές ξύλινες καρέκλες (διαφόρων τύπων), μονταριζόμενες ντουλάπες και ξύλινες βιβλιοθήκες ή τραπέζια γραφείου].

΄ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ [Διάφορα είδη κουζίνας, σκεύη και σερβίτσια, πινέλα μαγειρικής, βάζα διάφορα (και γενικά ότι χρειάζεται μία νοικοκυρά στην κουζίνα της), κουβέρτες βαμβακερές ή παπλωματάκια βαμβακερά (καλοκαιρινά και όλα μονά), υφάσματα για κουρτίνες (κανονικά και χοντρά διαφόρων χρωματισμών), υφάσματα για γυναικεία ρούχα (λεπτά), παιδικά και ανδρικά αδιάβροχα (πλαστικά με κουκούλα, ελαφρά), παπούτσια ανδρικά ή γυναικεία (αθλητικά, σαγιονάρες για παιδιά κλπ, πάνινα για γυναίκες και κορίτσια), ραπτομηχανές επιτραπέζιες (ηλεκτρικές ή χειροκίνητες-ποδοκίνητες), εξοπλισμός ραφείου (ψαλίδια, κλωστές, καρφίτσες και ό,τι χρειάζεται μία μοδίστρα), σχολικά είδη διάφορα (από μολύβια  πάσης φύσης γραφικής ύλης έως τσάντες σχολικές, χάρακες, γομολάστιχες, τετράδια, πλαστελίνες, ντοσιέ κ.α.) και ό,τι είναι χρήσιμο για γραφείο)].

 

          Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα προωθηθούν με container στην Αφρική (Πειραιάς-Κένυα διά θαλάσσης) και από εκεί οδικώς Ουγκάντα-Τανζανία (Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, Σεβασμιότατο. Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο).

Επίσης τέτοια είδη, προωθούμε -κατά τον ίδιο τρόπο (αποστολή με container)- σε διάφορες Ορθόδοξες Ιεραποστολές στον κόσμο, κυρίως στην Αφρική, Ασία ή Βαλκάνια, όπου οι ανάγκες είναι πολλές και άμεσες.

 

Παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά μας για παροχή βοήθειας (σε είδη εξοπλισμού και άλλα είδη κλπ) και μας ενημερώσετε σχετικά, επισημαίνοντες επιπλέον και τη δυνατότητα παροχής οποιασδήποτε άλλης πληροφορίας από τον σύλλογό μας, εφόσον ζητηθεί.

 

 

Μετά τιμής

 

Σωτ. Αθ. Μουντζούρης

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s