Η ΑΠΕΛΠΙΣ ‘’ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ’’, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

e30238b7-a7f5-49a9-8a95-a48f7cb6aabe

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

_____________________

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι συναρτούν το καλύτερο αύριο, τόσο για το μεταναστευτικό πρόβλημα γενικότερα, όσο και για την συνεπακόλουθη κατάσταση στη Λέσβο λόγω του προσφυγικού προβλήματος ειδικότερα, με την ‘’εντυπωσιακή’’ από κοσμική άποψη, επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.

 

Τέτοιες προσδοκίες είχαν και κάποιοι από την επίσκεψη του προηγούμενου Πάπα στην Κύπρο, ότι θα γίνει δήθεν αρωγός η επίσκεψή του, για επίλυση του προβλήματος τη κατοχής.  Το αποτέλεσμα;  Είδαν ακόμα πιο καθαρά το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας και του Ερτογάν.

 

Το πλήθος των δημοσιογράφων έχουν καταγράψει λεπτό προς λεπτό την αρωγή του Πάπα Φραγκίσκου, στους πρόσφυγες, μιας αρωγής όμως που δεν συνοδεύτηκε έστω και από μικρό μέρος του πλεονάσματος του Βατικάνειου πλούτου.

 

Με λύπη έβλεπες πλακάτ να αναγράφουν το ποιητικό ομοιοκατάληκτο «Pope is our hope» (Ο Πάπας είναι η ελπίδα μας).  Δεν χρειάζεται να αναφέρομε ότι καμιά αναφορά δεν γίνεται για τους δύο συνοδεύοντες αυτόν, κανονικούς Ιεράρχες της Εκκλησίας.  Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι το επίκεντρο της δημοσιότητας είναι ο της Ρώμης ‘’αλάθητος’’;   Αντί να ελπίζουν «καλώς και σοφώς εις τον Θεόν» κατά τον Άγιον Ισαάκ τον Σύρον, τρέφουν μάταιες ελπίδες στον εκτός Εκκλησίας Πάπα.

 

Όταν θα παρέλθουν οι μέρες τούτες, θα αντιληφθούν και το ποιόν των προσδοκώμενων καρπών της ‘’εντυπωσιακής’’ αυτής επίσκεψης και θα ομολογήσουν ότι ‘’εποιήσαν ουδέν’’.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s