Η διαδικτυακή ιεραποστολική ομάδα -Η μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη- απευθύνεται στα μέλη και στους φίλους της .

04

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ο  Χριστός εν τω μέσω ημών

Βρισκόμαστε στην Ανατολή του νέου εκκλησιαστικού έτους και είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε τον Ζωοδότη Κύριο για τα μεγάλα και ανεκτίμητα δώρα που μας προσέφερε και μας προσφέρει. Δώρο είναι η ζωή, πολύτιμο και ανεκτίμητο, δώρο ο χρόνος αφού μας δίνει την δυνατότητα να έλθουμε πιο κοντά στον Χριστό για να απολαύσουμε δια της μετανοίας την γλυκύτητα της πνευματικής ζωής.

Η διαδικτυακή μας ομάδα, παρόλες τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν, συνεχίζει την δραστηριότητά της στο ιεραποστολικό έργο.

Α. Εκδοτική δραστηριότητα.

Με τη Χάρη του Θεού εκδώσαμε μέχρι τώρα επτά συνολικά βιβλία, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για ιεραποστολικούς σκοπούς. Κατά την προηγούμενη εκκλησιαστική χρονιά εκδόθηκαν δύο νέα βιβλία μας. Συγκεκριμένα.

– ο  Παρακλητικός Κανών  εις το Θείον και Προσκυνούμενον Πανάγιον και Παράκλητον Πνεύμα  του Οσίου Μαξίμου του Γραικού, από την ρωσοσλαβονική στην Ορθόδοξη Ελληνική υμνογραφική γλώσσα. Υπενθυμίζουμε ότι ο παρακλητικός Κανόνας αυτός είναι το μοναδικό κείμενο στην εκκλησιαστική υμνογραφία με αυτό το θέμα.

(Το βιβλίο διατίθεται κεντρικά  από το βιβλιοπωλείο Νεκτάριος Παναγόπουλος).

-Η Υπέρμαχος Στρατηγός (Η Παναγία στην ζωή της Ρωμιοσύνης) από τις Εκδόσεις Γρηγόρη.

-Ήδη ετοιμάζονται για έκδοση και νέα βιβλία, για τα οποία θα σας ενημερώσουμε προσεχώς.

Β. Διαδικτυακή ιεραποστολική δραστηριότητα.

Ενεργοποιήσαμε στο διαδίκτυο  και άλλα ιστολόγια, για την καλύτερη και πληρέστερη  ιεραποστολική μας παρουσία, έτσι ώστε μέχρι τώρα να λειτουργούν γύρω στα δέκα ιστολόγια με διάφορα θέματα. Αξιοσημείωτο είναι  το ιστολόγιο  ΠΟΜΑΝΤΙΚΟΝ που ασχολείται με θέματα που άπτονται του Μυστηρίου της Ιεράς Μετανοίας και Εξομολογήσεως και στο οποίο μελλοντικά θα απαντούμε σε ό,τι σχετικές ερωτήσεις μας υποβάλετε.

Τα βασικά όμως ιστολόγια της ομάδας παραμένουν τα παρακάτω:

-ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ(Ι)-Πνευματικά θησαυρίσματα  (fdathanasiou.wordpress.com)

-ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ (ΙΙ)-Μαρτυρία Χριστού. (missionanatolis.wordpress.com)

-Η Μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη.( orthodoxi-martiria.blogspot.com)

Για την καλύτερη λειτουργία των ιστολογίων λειτουργούμε αντίστοιχες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γ. Οικονομική ενίσχυση ιεραποστολικών κλιμακίων κ.λ.π.

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, με την οικονομική συμβολή μελών και φίλων της ομάδος δραστηριοποιηθήκαμε σε αρκετούς τομείς.  Έτσι:

-Ενισχύσαμε οικονομικά την πολύτεκνη οικογένεια του μακαριστού κληρικού Αθανασίου Manalu στην Ινδονησία.(Ο π.Αθανάσιος πέθανε σε νεαρή ηλικία από σοβαρό πρόβλημα καρδιάς και άφησε πίσω του μια πολύτεκνη οικογένεια (πέντε ανήλικα παιδιά με την άνεργη πρεσβυτέρα και που ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας).

-Στείλαμε οικονομική βοήθεια στα Ιεραποστολικά κλιμάκια των Μητροπόλεων  Μαδαγασκάρης και Ρουάντα-Μπουρούντι.

-Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε οικογένειες Σύρων  προσφύγων, που ήρθαν στην Ελλάδα καθώς και πρόσφυγες που ζουν στην εμπόλεμη περιοχή της Συρίας. Αυτό το κατορθώσαμε με την σημαντική βοήθεια Σύρου Ορθοδόξου κληρικού.

-Συμμετείχαμε στην ανοικοδόμηση του ιστορικού κελιού -ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ- στην έρημο της Καψάλας του Αγίου Όρους.

Όλα όμως τα παραπάνω δεν θα ήταν κατορθωτά αν δεν υπήρχε συμμετοχή των φίλων και μελών της Ομάδας. Έτσι αισθανόμαστε την ανάγκη  να ευχαριστήσουμε τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν  και  απέδειξαν συγχρόνως για μια ακόμα φορά ότι

«Αν δεν μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα για τους άλλους, κάνε πολλά μικρά με σπουδαία Αγάπη».

Στην εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης και ένδειας που διέρχεται η Ελλάδα, με τους εξαντλητικούς φόρους και την υπολειτουργία όλων των κρατικών και κοινωνικών δομών, μας συγκινούν οι ευγενείς δωρητές, που προσφέρουν το υστέρημά τους με σκοπό να διατεθεί στην κάλυψη αναγκών των ιεραποστολικών κλιμακίων.

Η Ομάδα μας θα συνεχίσει, συν Θεώ, την ποικίλη  ιεραποστολική της δραστηριότητα. Επειδή όμως η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να ασχοληθούμε με την εξωτερική ιεραποστολή και μέχρι να διορθωθεί η κατάσταση, θα συμμετέχουμε οικονομικά στην ανοικοδόμηση του ιστορικού Αγιορείτικου  κελιού –ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ-.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή να καταθέτουν τις δωρεές τους στον λογαριασμό.

Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.

(IBAN, GR 6102604690000640100058162)

Επειδή θα εκδοθούν και αποδείξεις παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση διαμονής).

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι το e-mail επικοινωνίας είναι: fdathanasiou@gmail.com.

Τέλος ευχόμαστε ο Κύριός μας, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Οσίου πατρός ημών Μαξίμου του Γραικού,του Ισαποστόλου και Ομολογητού, να χαρίσει ουράνια αμοιβή στους ευγενείς δωρητές, που προσφέρουν στους έχοντας ανάγκη, αλλά να ευλογεί και να δυναμώνει τους ιεραποστόλους, τους ευαγγελιζομένους την ειρήνη στα πέρατα της γης.

Καλή και ευλογημένη η νέα εκκλησιαστική χρονιά, ζώντας μέσα στην Αλήθεια και την γλυκύτητα που κρύβει η εκκλησιαστική ζωή της μετανοίας.

Για την διαδικτυακή ομάδα -ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ-

π. Δημήτριος Αθανασίου

Άρτα

Advertisements

One thought on “Η διαδικτυακή ιεραποστολική ομάδα -Η μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη- απευθύνεται στα μέλη και στους φίλους της .

  1. Παράθεμα: Η διαδικτυακή ιεραποστολική ομάδα -Η μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη- απευθύνεται στα μέλη και στους φίλους της . | Orthodoxia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s