Ας βοηθήσουμε την ανακαίνιση του Αγιορείτικου κελιού-«Άξιον Εστι»

Με πάνω από 1.000 χρόνια παρουσίας στο κέντρο της Αθωνικής πολιτείας, τις Καρυές του Αγίου Όρους το κελλί του «Άξιον Εστίν», αποτελεί ένα μνημείο μείζονος πνευματικής αξίας. Το πρωτοφανές θαύμα της αγγελοφάνειας στο «Λάκκο του Άδειν» το 982 μ.Χ και της ωδής του «Άξιον Εστίν» προς τη Θεομήτορα απο τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, το έκαναν ευρέως γνωστό σ’ όλη την ορθόδοξη εκκλησία. Γι’ αυτό και αποτέλεσε τον τόπο  μετανοίας και προσευχής, εκατοντάδων πατέρων απ’ όλο τον κόσμο που πόθησαν την εν Χριστώ ζωή στο πέρασμα των αιώνων. Με την ευλογία της Ι.Μ Παντοκράτορος το κελλί έχει επανδρωθεί με μια νέα αδελφότητα. Το κελλί αυτό λόγω της παλαιότητάς του, έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και υπάρχει άμεση ανάγκη στηρίξεως και ανακαινίσεως του όλου οικοδομήματος. Σήμερα, 1000 χρόνια μετά, το κελλί που φύλασσε εντός του ναού του την εφέστια αλλά και προστάτιδα εικόνα όλου του Αγίου Όρους,  την Παναγία του «Άξιον Εστίν», παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές και βλάβες.

Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχθεί στην τράπεζα Πειραιώς λογαριασμός οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης για την υλοποίηση του έργου. Η οικονομική συμβολή σας θα συμβάλει στην αποκατάσταση φθορών και την κάλυψη πολλών άλλων αναγκών.

Τράπεζα Πειραιώς: 6439-128258-870. Για διεθνείς ή ηλεκτρονικές δωρεές το IBAN είναι: GR62 0171 4390 0064 3912 8258 870 με Swift – BIC της Τράπεζας Πειραιώς σε Ελλάδα και εξωτερικό: PIRBGRAA. Δικαιούχος: Ι.Μ. Παντοκράτορος.

ΠΗΓΗ.keliaxionestin.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s