Aνακοίνωση της διαδικτυακής ομάδας-Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ-

ierapostoli2015

Aγαπητοί εν Χριστώ  αδελφοί,καλό στάδιο και καλό αγώνα.

Βρισκόμαστε στην δεύτερη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής,που ως γνωστόν είναι αφιερωμένη στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή.

Η εξέλιξη του ιεραποστολικού έργου, συνδέεται αναπόσπαστα με την αυθόρμητη έκφραση των φιλάδελφων αισθημάτων μας προς τους νεόφυτους αδελφούς μας στην Ορθοδοξία. Πρέπει δε να έχουμε πίστη ότι « Θεού εσμέν συνεργοί » στο έργο της ιεραποστολής, για το οποίο χρειάζεται πολλή προσευχή, ειλικρινής συμβολή και πρόθυμη συμπαράσταση σε όσους κοπιάζουν και μοχθούν. Εμείς «φυτεύομεν και ποτίζομεν. Ο Θεός αυξάνει».

Με την Χάρη του Θεού συνεχίζεται η ερανική μας προσπάθεια για την ενίσχυση ορθοδόξων ιεραποστολικών κλιμακίων. Αν και η οικονομική κρίση συνεχίζει να δυσκολεύει την προσπάθειά μας ,όμως η αγάπη και ο ζήλος των ευγενών δωρητών  και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, συνεχίζουν να  σπάνε το φράγμα των αντίξοων καταστάσεων και συνθηκών. Έτσι βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με τις μέχρι τώρα δωρεές των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015:

Α. Ενισχύσαμε με αποστολή   χρηματικού ποσού, το ιεραποστολικό κλιμάκιο της Ορθόδοξης Επισκοπής Ρουάντα-Μπουρούντι .Μετά από  τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο   Ρουάντας-Μπουρούντι κ.κ.Ιννοκέντιο, μεταφέρουμε τις Αρχιερατικές   ευλογίες και τις ευχαριστίες του Θεοφιλεστάτου  προς όλους τους δωρητές που συμμετέχουν στην  προσπάθεια ενίσχυσης της  Ιεραποστολικής Επισκοπής του. (Υπενθυμίζουμε ότι  αποστείλαμε τον προηγούμενο χρόνο και άλλες δύο φορές  χρηματική ενίσχυση στο συγκεκριμένο ιεραποστολικό κλιμάκιο).

Β. Στείλαμε ένα άλλο   χρηματικό ποσό  στην Σουμάτρα της Ινδονησίας ,για την ενίσχυση της οικογένειας του μακαριστού Ορθόδοξου Ιεραποστόλου π.Αθανασίου  Manalu. Υπενθυμίζουμε ότι ο π.Αθανάσιος , πατέρας πέντε ανήλικων παιδιών, κοιμήθηκε την 25η  Δεκεμβρίου 2013 σε νεαρή ηλικία. Η οικογένειά του αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης και όπως αναφέρει ο π.Χρυσόστομος  Manalu  (αδελφός του π.Αθανασίου), στην επιστολή που δημοσιεύουμε,  η χρηματική βοήθεια, που αποστείλαμε την εποχή αυτή, ήταν μια μεγάλη παρηγοριά και ενίσχυση  στις  οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πρεσβυτέρα Θεοδώρα.

pater demetrios arta Februari2015-page-001

Επίσης,μετά από e-mail που μας στάλθηκε,μεταφέρουμε τις Αρχιερατικές ευλογίες και ευχαριστίες προς όλους τους δωρητές , του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαδαγασκάρης κ.κ.Ιγνατίου για την αποστολή σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης την προηγούμενη χρονιά (2014) προς την Ιεραποστολική  Μητρόπολη της Μαδαγασκάρης .

Υπενθυμίζουμε δε ότι συνεχίζουμε την ερανική μας προσπάθεια για την ενίσχυση.

Α. Των χριστιανών προσφύγων της Συρίας.

Β. Της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Επισκοπής Ρουάντα-Μπουρούντι.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή να καταθέτουν τις δωρεές τους στον λογαριασμό.

Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.

(IBAN, GR 6102604690000640100058162)

Επειδή θα εκδοθούν και αποδείξεις από Ιεραποστολικό σύλλογο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε, παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση διαμονής).

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι το e-mail επικοινωνίας είναι: fdathanasiou@gmail.com.

Τέλος ευχόμαστε ο Κύριός μας, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Οσίου πατρός ημών Μαξίμου του Γραικού, του Ισαποστόλου και Ομολογητού, να χαρίσει ουράνια αμοιβή στους ευγενείς δωρητές, που προσφέρουν στους έχοντας ανάγκη, αλλά να ευλογεί και να δυναμώνει τους ιεραποστόλους, τους ευαγγελιζομένους την ειρήνη στα πέρατα της γης.

Για την διαδικτυακή ομάδα -ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ-

π. Δημήτριος Αθανασίου

 

Advertisements

One thought on “Aνακοίνωση της διαδικτυακής ομάδας-Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s