Σύγχρονα θαύματα του Αγίου Λουκά του Ρώσου Ιατρού

1.Το θαύμα το περιγράφει ο Γενικός Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κ.Σωτήρης Αδαμίδης

——————————————————————————————————————————————————————

2.Το θαύμα του αγ. Λουκά με το μικρό πιανίστα – The Miracle of Saint Luke of Simferopol for the Young Pianist Nazar


Ναζάρ Στανιντσένκοφ: Κόπηκαν τα δάκτυλά μου, με προσευχή στον Άγιο …ξαναφύτρωσαν και συνέχισα ως πιανίσταςΤο ενδιαφέρον στρέφεται στον διακεκριμένο πιανίστα Ναζάρ Στανιντσένκοφ που περιγράφει την βιωματική του περιπέτεια και το θαύμα που έζησε.
Ακούστε την ηχογραφημένη εκπομπή από τον ραδιοφωνικό σταθμό 91,2 FM «Πειραϊκή Εκκλησία». (διάρκεια: 54′34″, μέγεθος: 12,4 MB).

«Πριν από επτά χρόνια πήγα στην θάλασσα για να παραθερίσω στην γιαγιά μου και κάποια μέρα βγήκα από το σπίτι για να παίξω, δεν πρόσεξα και η πόρτα έκλεισε και μου έπιασε μέσα τα δάχτυλα. Μου κόπηκαν οι ονυχοφόροι φάλαγγες. Εγώ έκλαιγα και φώναζα μου «κόπηκαν τα δάχτυλα, πως θα ξαναπαίξω πιάνο»; Πήγαμε στο νοσοκομείο και ο γιατρός δεν μπορούσε να κάνει κάτι, απλώς έραψε τα τραύματα. Μετά από λίγες μέρες μια γιαγιά μας μίλησε για τον Άγιο Λουκά.

Πήγαμε στην Συμφερούπολη προσκυνήσαμε τα λείψανα του Αγίου, εγώ πήρα λάδι και εικόνα του Αγίου και κάθε βράδυ προσευχόμουν, άγιε Λουκά δεν ξέρω τι θα κάνεις, εγώ θέλω να ξαναπαίξω πιάνο, εσύ γιατρός θα ξέρεις. Έβαζα κάθε βράδυ την εικόνα και το λάδι στο χέρι μου. Έπειτα από ένα μήνα τα δάχτυλα ξαναφύτρωσαν, βγήκαν και τα νύχια, άρχισα πάλι το πιάνο. Σε πέντε μήνες έδωσα εξετάσεις στο πιάνο και πήρα το πρώτο βραβείο. Ευχαριστώ τον Άγιο Λουκά για το μεγάλο αυτό δώρο που καθόρισε την ζωή μου».


The Miracle of Saint Luke of Simferopol for the Young Pianist Nazar

Nazar Stanintsenkov, a young distinguished pianist, described a miracle which occurred for him on a radio interview for the Greek program Peraiki Ekklesia. Below is his personal account:


Seven years ago I went to the beach to spend the summer with my grandmother, and one day I left the house to go play. I wasn’t paying attention, so when the door shut it caught my fingers inside. My phalanx bones were cut off. I was crying and screaming: «My fingers are cut off, how will I ever play the piano again?» We went to the hospital and the doctor couldn’t do anything, except stitching the wounds. After a few days a grandmother spoke to us about Saint Luke. We went to Simferopol and venerated the relics of the Saint. I took oil from the icon of the Saint and every night prayed: «Saint Luke, I don’t know what you will do, but I want to play the piano again. You are the doctor, so you know how.» Every night I applied the icon and oil to my hand. After one month my fingers began to grow back, even the nails came out, and I began again to play the piano. In five months I completed my exams in piano and got first prize. I thank Saint Luke for his great gift which he set for my life.

Translated by John Sanidopoulos

ΠΗΓΗ.ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ.

———————————————————————————————————————————————————————

3.Θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον μικρό Ηλία.

Ο μικρός Ηλίας διεγνώσθη ότι έπασχε από λευχαιμία. Ο π. Σωσίπατρος ο οποίος είναι ο θείος του μικρού αγοριού ήταν επί πολλούς μήνες δίπλα στον ανεψιό του σε νοσοκομείο της Αθήνας μαζί με τον συνεφημέριό του π. Γρηγόριο. Η κατάσταση της υγείας του -μερικών μηνών- βρέφους ήταν πολύ κρίσιμη και οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες στους οικείους. Ο π. Σωσίπατρος και οι οικείοι του εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και καθημερινά έψαλλαν την παράκληση του Αγίου ελπίζοντας στο θαύμα. Η πίστη στον Άγιο Λουκά ότι θα επέμβει για άλλη μία φορά θαυματουργικά τελικά ενήργησε και ο Άγιος δια θαυμαστού τρόπου έδειξε ότι είναι παρών και ότι θα θεραπεύσει τον μικρό Ηλία.
Το θαυμαστό γεγονός μας το διηγήθηκε ο π. Σωσίπατρος: « Ο μικρός Ηλίας ήταν κάποιων μηνών και οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει λευχαιμία. Εγώ μαζί με τον π. Γρηγόριο κάναμε βάρδιες στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Παραμονή της κοιμήσεως του Αγίου Λουκά δηλαδή 10 Ιουνίου ο π. Γρηγόριος αργά το βράδυ έφυγε από το νοσοκομείο για να ξεκουραστεί και άφησε εμένα στο πόστο του…. Αφού κάθησα δίπλα στον μικρό Ηλία κοιτώντας το παιδί άρχισα για άλλο ένα βράδυ να προσεύχομαι στον Άγιο Λουκά…
– Άγιε Λουκά θεράπευσε τον δούλο σου Ηλία…. Άγιε Λουκά θεράπευσε τον δούλο σου Ηλία… Άγιε Λουκά θεράπευσε τον δούλο σου Ηλία ….όμως δεν πρόλαβα καλά καλά να τελειώσω την προσευχή μου και χτυπά το κινητό τηλέφωνό μου…..ήταν ο π. Γρηγόριος ο οποίος με μία τρομαγμένη-συγκινημένη- τρεμάμενη αλλά και χαρούμενη φωνή μου λέγει:
– π. Σωσίπατρε… ο Άγιος Λουκάς έκανε και πάλι το θαύμα του!!
Τι είχε γίνει; Όταν έφυγε από το νοσοκομείο πήρε ένα ταξί για να τον πάει στο σπίτι που έμενε…λίγο πριν φτάσουν λοιπόν στο σπίτι ο άγνωστος ταξιτζής ρωτά τον π. Γρηγόριο:
-Πάτερ όλα καλά;
Ο π. Γρηγόριος απαντά αμήχανα :
– Όλα καλά…
Ο ταξιτζής όμως επιμένοντας ξαναρωτά:
-Πάτερ όλα καλά;
Ο π. Γρηγόριος μην θέλοντας να συνεχίσει την συνομιλία μαζί με τον άγνωστο ταξιτζή και νομίζοντας ότι τυπικά του έκανε την ερώτηση αυτή μιας και σίγουρα τον έβλεπε στενοχωρημένο απαντά και πάλι κοφτά:
-Όλα καλά…. Και τότε ο ταξιτζής του λέγει:
-π. Γρηγόριε αυτό το παιδί που φροντίζετε και ο οποίο δεν είναι δικό σας θα γίνει καλά!
Ο π Γρηγόριος σάστισε προς στιγμή και απευθυνόμενος στον άγνωστο τον ρωτά:
-Πώς ξέρετε για το παιδί; Για εμένα; Για όλα αυτά;
Και ο ταξιτζής του απαντά:
-Μην ρωτάς πολλά πάτερ…αυτό να ξέρεις, ότι το παιδί που φροντίζετε αλλά δεν είναι δικό σας θα γίνει καλά!
 
Ο μικρός Ηλίας στα χέρια του π. Σωσιπάτρου
Με αυτά τα λόγια το ταξί σταμάτησε και ο π. Γρηγόριος συγκλονισμένος έδωσε το χρηματικό αντίτιμο στον άγνωστο.. που όμως γνώριζε τα πάντα. Ο ταξιτζής πήρε τα χρήματα έδωσε τα ρέστα και εξαφανίστηκε.
 Δεν γνωρίζω εάν ο ταξιτζής αυτός ήταν ο Άγιος Λουκάς ή εάν ο Άγιος μίλησε δια μέσου αυτού του ανθρώπου, αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο μικρός Ηλίας από εκείνο το βράδυ, από εκείνη την ώρα άρχισε να γίνεται όλο και καλύτερα…ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός τον θεράπευσε!»
Ο μικρός Ηλίας είναι άλλο ένα ζωντανό θαύμα του Αγίου Λουκα Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού και Θαυματουργού που αγγίζει και συγκλονίζει κάθε καρδιά.
4.————————————————————————————————————————————————–

Στις 9 Μαΐου 2009 ο σύζυγός μου Γ.Χ., 42 ετών, είχε πάει στο σπίτι μας στο χωριό για κάποιες επιδιορθώσεις. Εκεί έχασε τις αισθήσεις του και όταν συνήλθε ένιωθε μεγάλη αδυναμία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έγινε αξονικός και φάνηκε ότι υπήρχε ρήξη ανευρύσματος ανιούσης αορτής. Όταν πήγαμε στις πρώτες βοήθειες, η γιατρός που τον είχε εξετάσει μας εξήγησε ότι η κατάστασή του ήταν κρίσιμη και έπρεπε να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική για μια πολύ λεπτή επέμβαση από αγγειοχειρούργο, μιας και το τοπικό νοσοκομείο δεν είχε γιατρό αυτής της ειδικότητας.

Ο γιατρός της ιδιωτικής κλινικής όμως απουσίαζε σε συνέδριο στο εξωτερικό κι έτσι κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στο δρόμο επικοινώνησα τηλεφωνικά με την οικογενειακή μας γιατρό, η οποία προσπάθησε να με καθησυχάσει, τονίζοντάς μου ότι οι γιατροί θα μας λένε πάντα το χειρότερο σενάριο, γι’ αυτό κι εμείς δε θα έπρεπε να απελπιστούμε, ούτε να χάσουμε την πίστη μας.
Όταν φτάσαμε, γύρω στις 11 το βράδυ, μας υποδέχτηκε ο αγγειοχειρούργος, επικεφαλής της ομάδας που θα διενεργούσε την εγχείριση και μας παρέθεσε τα στατιστικά στοιχεία για περιπτώσεις όπως αυτήν του συζύγου μου. Από αυτούς που παθαίνουν ρήξη ανιούσης αορτής το 50% καταλήγει σε θάνατο πριν καν φτάσει στο νοσοκομείο. Από το υπόλοιπο 50% που υποβάλλεται σε εγχείριση μόνο το 1% – 2% βγαίνουν από το χειρουργείο ζωντανοί. Μας πρότεινε να πάμε σε ιδιωτική κλινική στη Λ., με έξοδα του κράτους, όπου εργαζόταν άλλος αγγειοχειρούργος με περισσότερη πείρα από τον ίδιο. Όταν όμως επικοινώνησε με την κλινική τον ενημέρωσαν ότι ο συνάδελφος του συμμετείχε και εκείνος στο συνέδριο.
Μας επέτρεψαν να δούμε το Γ. για μερικά λεπτά προτού μεταφερθεί στο χειρουργείο. Μόλις βγήκαμε από το θάλαμο προετοιμασίας, ξαναπήρα τηλέφωνο τη γιατρό μας και της επανέλαβα αυτά που μας είχε πει ο αγγειοχειρούργος. Με καθησύχασε και μου μίλησε για το νέο άγιο Λουκά τον ιατρό, το ρώσο. «Μην ανησυχείς», μου είπε, «να προσεύχεστε στον άγιο Λουκά, που είναι χειρούργος, να βοηθήσει το γιατρό που θα τον χειρουργεί. Θα προσεύχομαι κι εγώ». Πρώτη φορά άκουγα για τον άγιο αυτό.
Να σημειώσω εδώ ότι ήμουν τότε 6 μηνών έγκυος το τέταρτο μας παιδί. Αμέσως έταξα το μωρό στον άγιο Λουκά και παρακαλούσα με όλη μου τη δύναμη να την αξιώσει να γνωρίσει τον πατέρα της.
Η επέμβαση άρχισε τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή και μας ενημέρωσαν ότι θα ήταν πολύωρη. Μια νοσοκόμα, γνωστή της πεθεράς μου, αναγνώρισε το Γ. και κάθε τόσο έβγαινε από το χειρουργείο και μας ενημέρωνε για την πορεία της εγχείρισης. Στις 7 το πρωί της Κυριακής, όταν η επέμβαση έφτανε προς το τέλος, βγήκε ο γιατρός ιδρωμένος και μας είπε ότι ενώ όλα είχαν πάει καλά μέχρι εκείνο το σημείο, είχε αρχίσει αιμορραγία και δεν μπορούσαν να την ελέγξουν. «Αν δεν σταματήσει η αιμορραγία, θα τον χάσουμε», μας είπε χαρακτηριστικά. «Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε και ό,τι μπορούσαμε. Από δω κι εμπρός, μόνο ο Θεός».
Πήραμε τηλέφωνο συγγενείς και φίλους και τους παρακαλέσαμε να πάνε στη λειτουργία και να κάνουν παράκληση για το Γ. Δόξα τω Θεώ, μετά από τρία τέταρτα, ξαναβγήκε η νοσοκόμα και μας είπε ότι κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία και ετοιμάζονταν να τον μεταφέρουν στην εντατική, όπου θα παρέμενε διασωληνωμένος και σε καταστολή για περίπου μια βδομάδα.
Έφυγα από το νοσοκομείο και πήγα σε ένα συγγενικό μας σπίτι, για να κάνω ένα ντους και να ξεκουραστώ λίγο. Πήρα ξανά τηλέφωνο τη γιατρό μας και την ενημέρωσα για το θαύμα. Μου είπε ότι όλο το βράδυ προσευχόταν και άκουγε τον άγιο Λουκά να της λέει: «Πλύσου κι έλα να με βοηθήσεις. Χρειάζομαι τις προσευχές όλων σας».
Επέστρεψα στο νοσοκομείο το μεσημέρι και έξω από την εντατική επικρατούσε αναβρασμός. Η πεθερά μου κλαμένη μου λέει: «Βγήκε ο γιατρός πριν λίγο, μας είπε ότι άνοιξε πάλι αιμορραγία και θα ξαναμπούν στο χειρουργείο». Νέα επέμβαση άλλες πέντε ώρες. Με τη βοήθεια του Θεού, όλα πήγαν και πάλι κατ’ ευχήν και είχαμε το δεύτερο θαύμα.
Την επόμενη μέρα πήγαμε στο γραφείο του γιατρού να τον ευχαριστήσουμε. Μας είπε ξανά, τονίζοντας τις λέξεις:
«Δεν είναι εμένα που πρέπει να ευχαριστήσετε, αλλά το Θεό, που λυπήθηκε τα παιδιά του».
Όπως προανέφερα, ο Γ. θα έπρεπε να μείνει σε καταστολή για μια βδομάδα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας αιμορραγίας. Όταν πέρασαν πέντε έξι μέρες, οι γιατροί άρχισαν τις προσπάθειες να μειώσουν τη δόση των κατασταλτικών, για να μπορέσει να «ξυπνήσει». Όμως κάθε φορά που προσπαθούσαν, η αναπνοή του γινόταν ακανόνιστη και ανέβαινε η πίεσή του. Έτσι αναγκάζονταν να συνεχίσουν τη χορήγηση των κατασταλτικών. Ο διευθυντής της εντατικής μας κάλεσε στο γραφείο του και μας είπε ότι οι ενδείξεις ήταν αρνητικές και πιθανότατα υπήρχε κάποια εγκεφαλική βλάβη. Έγινε αξονική τομογραφία και πράγματι φάνηκε ότι υπήρχε έμφρακτο στη δεξιά μέση εγκεφαλική αρτηρία, αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση και μετατόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου με κίνδυνο να υποστεί ζημιά και το αριστερό ημισφαίριο.
Κλήθηκε νευροχειρουργός, ο οποίος έκανε καθετηριασμό και τοποθέτησε όργανο για συνεχή μέτρηση της ενδοκρανιακής πίεσης. Αρχικά οι γιατροί προσπάθησαν να ελέγξουν την ενδοκρανιακή πίεση με φαρμακευτική αγωγή.
Στην ενημέρωσή μας από τους εντατικολόγους μας λέχθηκε ότι η κατάσταση ήταν και πάλι κρίσιμη. Όπως μας εξήγησαν, ο Γ. είτε θα παρέμενε όπως ήταν (δηλαδή φυτό και θα ζούσε με μηχανική υποστήριξη), είτε θα χειροτέρευε και θα πέθαινε. Όταν ρωτήσαμε αν υπήρχε περίπτωση να βελτιωθεί, η απάντηση των γιατρών ήταν μόνο με θαύμα.
Ζητήσαμε από τον ιερέα του νοσοκομείου να κάνει ευχέλαιο και παράλληλα κάναμε και παράκληση στο παρεκκλήσιο του αγίου Λουκά στο χωριό Ερήμη. Ο ιερέας μας έδωσε βαμβάκι που σταύρωσε στα λείψανα του αγίου και σταυρώσαμε με αυτό το Γ.
Ξημερώματα της 21ης Μαΐου μου τηλεφώνησε ο νευροχειρουργός για να μου πει ότι ήταν αδύνατο πλέον να ελεγχθεί φαρμακευτικά η ενδοκρανιακή πίεση και, μπροστά στον κίνδυνο θανάτου ή εκτεταμένης εγκεφαλικής βλάβης, ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει τη συγκατάθεσή μου για να προχωρήσει σε κρανιοεκτομή. Του την έδωσα και ξεκινήσαμε για το νοσοκομείο.
Μετά την επέμβαση-κρανιοεκτομή ο Γ. θα έπρεπε να συνεχίσει να παραμένει σε καταστολή για άλλη μια βδομάδα, ώστε να αποφευχθεί μια νέα αιμορραγία, στο κρανίο αυτή τη φορά. Τότε επικοινώνησε μαζί μας στενό συγγενικό μας πρόσωπο και μας είπε ότι στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στη Μακεδονίτισσα, στη Λευκωσία, υπάρχει τεμάχιο από το ιερό λείψανο του αγίου Λουκά και έχει κάποιο γνωστό της θεολόγο, ο οποίος ζήτησε από τον ιερέα να φέρει στην εντατική το λείψανο και να κάνει παράκληση. Πράγματι, το Σάββατο πριν τον εσπερινό ήρθαν ο ιερέας και ο θεολόγος, έκαναν παράκληση στον άγιο Λουκά και ο ιερέας σταύρωσε το Γ. με το λείψανο.
Από το απόγευμα εκείνο η κατάσταση του Γ. άρχισε να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. Σταμάτησε η χορήγηση κατασταλτικών και άρχισε σιγά σιγά να έχει και πάλι επαφή με το περιβάλλον. Σε δέκα μέρες μπορούσε να τρώει μαλακά φαγητά και αφαιρέθηκε ο στοματογαστρικός σωλήνας, οπότε μπόρεσε και να κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων.
Συνολικά ο Γ. παρέμεινε στην εντατική για σαράντα μέρες. Μετά μεταφέρθηκε στο θάλαμο του αγγειοθωρακοχειρουργικού για άλλες δέκα μέρες και στη συνέχεια σε κέντρο αποκατάστασης. Εκεί παρέμεινε για πέντε σχεδόν μήνες, ακολουθώντας πρόγραμμα εντατικής φυσιοθεραπείας, για να αντιμετωπιστεί η αριστερή ημιπληγία, συνεπεία της βλάβης στη δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, και να μπορέσει να σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι.

Επέστρεψε στο σπίτι στις 4 Δεκεμβρίου 2009. Σήμερα μπορεί να περπατά στηριγμένος σε μπαστούνι και να αυτοεξυπηρετείται. Στο μεσοδιάστημα, τον Αύγουστο, γεννήθηκε και η Λουκία μας. Η χάρη του Θεού και του αγίου Λουκά επέτρεψε στο Γ. να χαίρεται τα τέσσερα παιδιά μας και στα παιδιά να συνεχίσουν να μεγαλώνουν μαζί με τον πατέρα τους.

Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω τα λόγια που είπε ο νευροχειρουργός στον κουμπάρο μας, όταν τον συνάντησε, λίγο πριν βγει ο Γ. από την εντατική:
«Κάθε φορά που περνώ από αυτό το κρεβάτι ανατριχιάζω, γιατί αυτός ο άνθρωπός πέθανε και αναστήθηκε τρεις φορές».

ΠΗΓΗ: http://ayioi-pantes.blogspot.com/

3 thoughts on “Σύγχρονα θαύματα του Αγίου Λουκά του Ρώσου Ιατρού

 1. Παράθεμα: Σύγχρονα θαύματα Αγίου Λουκά του Ιατρού | Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης

 2. Φανέρωση και υπόσχεση βοηθείας από τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.
  Αγαπητοί μου αδελφοί, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό που σαν στοργικός πατέρας φροντίζει πριν από μας για μας.
  Έτσι, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω το μεγάλο θαύμα που συνέβη στη ζωή μου από τον Άγιο Λουκά τον ιατρό.
  Ένα βράδυ είδα στον ύπνο μου, πως ξεφύλλιζα ένα μεγάλο βιβλίο με εικόνες και στάθηκα σε μια, που η μορφή της μου μίλησε και μου είπε τα εξής:<> .Ας σημειώσω, πως είχα μόνο ακουστά τον Άγιο, ενώ ποτέ ως τότε δεν τον είχα επικαλεστεί.
  Ένα μήνα μετά έκανα εξετάσεις προληπτικού ελέγχου, όπως συνηθίζω μια φορά το χρόνο.
  Πίστευα λοιπόν, πως θα επρόκειτο για μια ακόμη τυπική διαδικασία, όμως γιατροί μου ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκε κάτι ύποπτο στο μαστό μου , που χρίζει άμεσης κυτταρολογικής εξέτασης και έπρεπε να χειρουργηθώ .Θυμήθηκα αμέσως, την εμφάνιση του ιατρού του θεού και η ψυχή μου γέμισε δύναμη, γιατί ένοιωσα πως με έχει αναλάβει εκείνος προσωπικά…..ήμουν στα άγια χεράκια του.
  Πράγματι, εντοπίστηκε ένα πολύ μικρό ογκίδιο με στοιχεία κακοήθειας σε πολύ αρχικό στάδιο. Ακολούθησε και δεύτερο χειρουργείο όπου ελέγχθηκαν και οι λεμφαδένες που δόξα το θεό βγήκαν καθαροί. Ωστόσο, απαιτήθηκε να γίνουν και κάποιες ακτινοβολίες στην περιοχή και στο εξής να κάνω τακτικούς ελέγχους.
  Σήμερα, δύο χρόνια μετά είμαι καλά και δοξάζω το θεό, που έδειξε σ’ εμένα την αμαρτωλή το μεγαλείο της πατρικής του αγάπης , στέλνοντας τον ουράνιο ιατρό του να με στηρίξει στη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής μου. Τον ανηφορικό αυτό δρόμο τον ανέβηκα μόνο με το σύζυγό μου και λιγοστούς φίλους, γιατί θέλησα να προστατεύσω από την τραγική οδύνη τους πολυβασανισμένους γονείς μου και τα αδέλφια μου. Δεν νιώσαμε ,όμως, μόνοι ούτε για μια στιγμή, γιατί είχαμε την παρηγοριά της ουράνιας οικογένειάς μας , και τις ευλογίες του αγίου ιατρού μας, να μας συνοδεύουν.
  Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός, ότι ο Άγιος με κάλεσε στο Αιγάλαιω περιοχή την οποία δε γνωρίζω και ίσως να είχα επισκεφτεί περιστασιακά μια φορά στη ζωή μου. Αναζήτησα πληροφορίες από το περιβάλλον μου και το διαδίκτυο , για το αν υπάρχει κάποια εκκλησία του Αγίου εκεί, όμως δεν έμαθα κάτι και έτσι έκανα επιτόπια έρευνα. Πράγματι, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα στον ιερό ναό της Αγίας Ελεούσης στεγάζεται παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, όπου φιλοξενείται και τεμάχιο ιερού λείψανου του. Η χαρά μου πλέον ήταν απερίγραπτη, γιατί επιβεβαιώθηκαν τα λόγια του και έχω ακράδαντα την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά αφού ο γιατρός μου είναι ο Άγιος, όπως εκείνος μου υπέδειξε .

  Άγιέ μου Λουκά, σ΄ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου ………. που μου κρατάς σφιχτά το χέρι και πρεσβεύεις στον Παντοδύναμο, για μένα την ανάξια και αμαρτωλή δούλη του, αλλά και για όλο τον κόσμο που σε έχει ανάγκη.
  Δοξάζω το Μοναδικό μας Θεό και το μεγαλείο της αγάπης του:
  <>
  Δούλη Κυρίου.
  (Συγνώμη, που δε δημοσιοποιώ το όνομά μου, αλλά γίνεται για το λόγο που ανέφερα παραπάνω.)

 3. Σας παρακαλώ θερμά να αναδημοσιεύσετε την ανάρτησή μου, γιατί δεν περιελήφθησαν τα λόγια του Αγίου μας.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  Σας παρακαλώ θερμά να αναδημοσιεύσετε την ανάρτησή μου γιατί δεν περιελήφθησαν τα λόγια του Αγίου μας. Σας ευχαριστώ.

  Φανέρωση και υπόσχεση βοηθείας από τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.
  Αγαπητοί μου αδελφοί, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό που σαν στοργικός πατέρας φροντίζει πριν από μας για μας.
  Έτσι, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω το μεγάλο θαύμα που συνέβη στη ζωή μου από τον Άγιο Λουκά τον ιατρό.
  Ένα βράδυ είδα στον ύπνο μου, πως ξεφύλλιζα ένα μεγάλο βιβλίο με εικόνες και στάθηκα σε μια, που η μορφή της μου μίλησε και μου είπε τα εξής: Αν με χρειαστείς είμαι ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός. Από τότε που πήγα στο Αιγάλεω πολύς κόσμος έχει έρθει σε μένα και το όνομά μου έχει γίνει ξακουστό .Ας σημειώσω, πως είχα μόνο ακουστά τον Άγιο, ενώ ποτέ ως τότε δεν τον είχα επικαλεστεί.
  Ένα μήνα μετά έκανα εξετάσεις προληπτικού ελέγχου, όπως συνηθίζω μια φορά το χρόνο.
  Πίστευα λοιπόν, πως θα επρόκειτο για μια ακόμη τυπική διαδικασία, όμως γιατροί μου ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκε κάτι ύποπτο στο μαστό μου , που χρίζει άμεσης κυτταρολογικής εξέτασης και έπρεπε να χειρουργηθώ .Θυμήθηκα αμέσως, την εμφάνιση του ιατρού του θεού και η ψυχή μου γέμισε δύναμη, γιατί ένοιωσα πως με έχει αναλάβει εκείνος προσωπικά…..ήμουν στα άγια χεράκια του.
  Πράγματι, εντοπίστηκε ένα πολύ μικρό ογκίδιο με στοιχεία κακοήθειας σε πολύ αρχικό στάδιο. Ακολούθησε και δεύτερο χειρουργείο όπου ελέγχθηκαν και οι λεμφαδένες που δόξα το θεό βγήκαν καθαροί. Ωστόσο, απαιτήθηκε να γίνουν και κάποιες ακτινοβολίες στην περιοχή και στο εξής να κάνω τακτικούς ελέγχους.
  Σήμερα, δύο χρόνια μετά είμαι καλά και δοξάζω το θεό, που έδειξε σ’ εμένα την αμαρτωλή το μεγαλείο της πατρικής του αγάπης , στέλνοντας τον ουράνιο ιατρό του να με στηρίξει στη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής μου. Τον ανηφορικό αυτό δρόμο τον ανέβηκα μόνο με το σύζυγό μου και λιγοστούς φίλους, γιατί θέλησα να προστατεύσω από την τραγική οδύνη τους πολυβασανισμένους γονείς μου και τα αδέλφια μου. Δεν νιώσαμε ,όμως, μόνοι ούτε για μια στιγμή, γιατί είχαμε την παρηγοριά της ουράνιας οικογένειάς μας , και τις ευλογίες του αγίου ιατρού μας, να μας συνοδεύουν.
  Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός, ότι ο Άγιος με κάλεσε στο Αιγάλαιω περιοχή την οποία δε γνωρίζω και ίσως να είχα επισκεφτεί περιστασιακά μια φορά στη ζωή μου. Αναζήτησα πληροφορίες από το περιβάλλον μου και το διαδίκτυο , για το αν υπάρχει κάποια εκκλησία του Αγίου εκεί, όμως δεν έμαθα κάτι και έτσι έκανα επιτόπια έρευνα. Πράγματι, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα στον ιερό ναό της Αγίας Ελεούσης στεγάζεται παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, όπου φιλοξενείται και τεμάχιο ιερού λείψανου του. Η χαρά μου πλέον ήταν απερίγραπτη, γιατί επιβεβαιώθηκαν τα λόγια του και έχω ακράδαντα την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά αφού ο γιατρός μου είναι ο Άγιος, όπως εκείνος μου υπέδειξε .

  Άγιέ μου Λουκά, σ΄ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου ………. που μου κρατάς σφιχτά το χέρι και πρεσβεύεις στον Παντοδύναμο, για μένα την ανάξια και αμαρτωλή δούλη του, αλλά και για όλο τον κόσμο που σε έχει ανάγκη.
  Δοξάζω το Μοναδικό μας Θεό και το μεγαλείο της αγάπης του:
  Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον και πάντα τα εντός μου, το όνομα το Άγιον Αυτού!
  Δούλη Κυρίου.
  (Συγνώμη, που δε δημοσιοποιώ το όνομά μου, αλλά γίνεται για το λόγο που ανέφερα παραπάνω.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s